Синоптиците сигнализират. Времето се захлажда до часове

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8-10° в североизточните, до 18-19° в крайните югозападни райони, в София - около 14°

Синоптиците сигнализират. Времето се захлажда до часове | StandartNews.com

Днес преди обяд над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, докато над Източна - облачността ще е значителна. До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8-10° в североизточните, до 18-19° в крайните югозападни райони, в София - около 14°.

Над планините ще преобладава слънчево време, но до края на деня постепенно ще се заоблачи; все още без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър, който привечер ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но в повечето райони тя ще е предимно значителна, а на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад. Дневните температури ще се понижат, но ще се задържи топло за периода. В събота облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи. Вятърът от югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите за кратко, но чувствително ще се повишат. В неделя и понеделник ще преобладава облачно време, на места, повече втория ден, ще превали слаб дъжд. В източната половина от страната все още ще духа силен югозападен вятър и ще бъде топло. От запад ще започне понижение на температурите. Във вторник вятърът ще се смени с изток-югоизточен, ще бъде предимно слаб. В сряда остава с повишена вероятност за валежи. Вятърът ще стане североизточен и понижението на температурите ще продължи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай