Синоптиците с лоши новини! Голяма промяна до дни

Днес и утре слънце, но ето какво следва

Синоптиците с лоши новини! Голяма промяна до дни | StandartNews.com

Лоши новини. След топлия празничен уикенд ни чака ново застудяване.

През следващите дни ще бъде сравнително студено и предимно облачно. Ще има и валежи, по-значителни по количество в Югозападна България. В останалата част от страната във вторник на отделни места ще превали слаб дъжд, а през следващите дни ще е почти без валежи. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 11° и 16°.

Днес максималните температури ще са между 20° и 25°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 22°. Ще бъде слънчево, на места с развитие на купеста облачност и главно в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

През нощта ще бъде ясно. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

Утре денят ще започне слънчево, но около обяд ще започне да се заоблачава. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, най-рано в западните райони. Възможни са и градушки. Вятърът ще започне да се ориентира от изток-североизток и да се усилва. Максималните температури ще се понижат и ще са между 20° и 25°, по Черноморието - около 15, 16 градуса, а в София - отново около 22°.

Слънчево ще е времето и в планините, но в следобедните часове и там ще се заоблачи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай