Синоптиците с лоши новини

Планините няма да са подходящи за разходки и туризъм

Синоптиците с лоши новини | StandartNews.com

През деня във вторник до обяд ще е предимно облачно. Следобед над планинските райони от Западна, Централна и Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и над почти цялата страна ще паднат значителни по количества валежи, придружени от гръмотевици, като ще има условия и за градушки, предупреждава MeteoBalkans.

Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква хладен въздух. Максималните температури ще се понижат и ще са между 15°С и 17°С. По-топло ще остане над Югоизточна България – до 18°С - 19°С.

В София ще се задържи предимно облачно. Ще духа слаб югозападен вятър. До обед ще преобладава облачно време. Следобед облачността бързо ще премине в купесто-дъждовна и ще започнат валежи от дъжд. Очакваме и гръмотевична дейност. Минималните температури ще са около 6°С и 8°С, а максималните – между 14 и 16°С.

Планините няма да са подходящи за разходки и туризъм! До обед времето по планините ще бъде предимно облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони в Рило-Родопския масив и Централна България, ще превали дъжд, а над 2000 метра – и сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°C, на 2000 метра – около 4°C. Следобед ще духа силен северозападен вятър. Остава висока опасността от лавини!

По Черноморието ще преобладава разкъсана висока облачност. Следобед ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на места по Черноморието ще превали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17°C и 19°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 10-12°C. Вълнението на морето – до 2-3 бала.

И през следващите дни област от ниско налягане ще определя динамичното време над целия полуостров. До обед над по-голямата част от Балканите ще има разкъсана висока облачност, но следобед на много места ще превали и прегърми. Почти без валежи се очаква да е времето над Северна Сърбия и Южна Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай