Синоптиците показаха кога идва голямото затопляне

Максималните температури днес ще са предимно между 13° и 18°, в София - около 14°

Синоптиците показаха кога идва голямото затопляне | StandartNews.com

Ще остане предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, по-значителни преди обяд главно в Североизточна България. До вечерта преваляванията в повечето райони временно ще спрат. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, малко по-високи в крайните югозападни райони, в София - около 14°.

В планините ще бъде предимно облачно, преди обяд и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1600 m - дъждът ще преминава в сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието ще се задържи предимно облачно и главно по северното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е около 11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През следващите дни времето ще е променливо. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но и краткотрайни валежи, на места в Западна и Централна България в следобедните часове с гръмотевици. На повече места и повече по количество ще са валежите в петък и събота, а в неделя и първите дни на следващата седмица ще са главно в Западна България, като в началото на следващата седмица ще са на по-малко места и ще са по-слаби. Вятърът ще е най-често слаб до умерен, в четвъртък - от запад-северозапад, в петък - от север-северозапад, с тенденция до края на деня навсякъде да се ориентира от североизток; през почивните дни въздушният пренос ще е от изток, в началото на следващата седмица - от югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна - преобладаващите минимални ще са между 4° и 9°, а максималните най-често в повечето места - между 14° и 19°; малко по-ниски ще са минималните, а по-високи максималните в началото на следващата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай