Синоптиците ни зарадваха с прогнозата до края на седмицата

Максималните температури във вторник ще бъдат между 29° и 34°, в София около 29°

Синоптиците ни зарадваха с прогнозата до края на седмицата | StandartNews.com

Идната нощ над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно. Ще духа слаб южен вятър. Утре ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София около 29°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°, 2000 метра - около 17°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места с валежи и гръмотевици. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в сряда и четвъртък от запад, в петък от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и в петък максималните ще са между 34° и 39°. През почивните дни с усилване на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и от запад на изток на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. Температурите ще се понижат с 5-6 градуса. В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но остават условията за развитие на конвективна облачност, краткотрайни следобедни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са около 30°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай