Синоптиците ни предупреждават! Ето кога иде истинската зима

Дневните температури днес ще се повишат още малко и максималните ще са между 7° и 12°

Синоптиците ни предупреждават! Ето кога иде истинската зима | StandartNews.com

Преди обяд днес облачността ще бъде разкъсана, по-значителна главно над планинските райони и на отделни места там ще превали слаб сняг. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще започнат слаби валежи от дъжд, които вечерта ще преминават в сняг и в Рило-Родопската област ще са временно интензивни. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 7° и 12°, в София - около 7°.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от сняг, предимно слаби, вечерта в Рило-Родопската област ще са временно интензивни. Ще бъде доста ветровито, със силен и бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще бъде ветровито, с умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В петък и събота отново ще духа северозападен вятър, първия ден предимно умерен, втория - умерен до силен; ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, на места с валежи, през първия ден предимно слаби и предимно от сняг, през втория се повишава вероятността за снеговалежи на повече места и повече по количество в Западна България. В неделя ще остане ветровито, вятърът ще стане от север-североизток; застудяването ще продължи. Облачността ще е по-често значителна, на отделни места със слаби превалявания от сняг.

В началото на новата седмица вятърът ще отслабне, но ще бъде доста студено, с минимални температури на места до около минус 10°, а и дневните в повечето райони ще остават под нулата. Ще преобладава облачно време, но вероятността за валежи временно намалява. В края на периода вятърът от изток-североизток отново ще се усили, повишава се и вероятността за снеговалежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай