Синоптиците избиха рибата. Нещо странно се случва с времето

Днес ще остане студено с максимални температури между минус 2° и 3°, в София - минус 1

Синоптиците избиха рибата. Нещо странно се случва с времето | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната днес ще е предимно слънчево. Над югоизточните райони облачността ще се задържи значителна, но ще е без валежи. В Източна България вятърът от север-североизток ще отслабне и ще е до умерен. Ще остане студено с максимални температури между минус 2° и 3°, в София около минус 1°.

Над планините ще е предимно слънчево, преди обяд със значителна облачност над Централна Стара планина, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, над южното крайбрежие облачността ще се задържи значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът от север-североизток постепенно ще отслабва и ще е до умерен. Максималните температури ще са 0-3°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

През следващите дни вятърът ще е слаб от запад-северозапад, в много райони временно ще стихва. В петък и събота ще бъде предимно слънчево. В неделя облачността ще се увеличи, в Западна и Централна България се повишава вероятността за слаби валежи от сняг. Температурите бавно ще се повишават и в неделя минималните ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°. През първата половина от новата седмица в планините и планинските райони ще бъде слънчево, а в равнинната част от страната преди обяд ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб от запад, във вторник за кратко ще се усили до умерен. Затоплянето ще продължи и в сряда максималните температури ще са между 6° и 11°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай