Синоптик каза кога ще дойде голямо затопляне

Как ще посрещнем Гергьовден?

Синоптик каза кога ще дойде голямо затопляне | StandartNews.com

"В четвъртък и петък очакваме максималните температури в страната да са 19 градуса. Заради средиземноморски циклон ще наблюдаваме през тази седмица повече валежи, които ще бъдат в следобедните часове. Валежите, които се очакват през май, ще бъдат около нормата в западните и северните части от страната, а в южните и източните части се очаква да са над нормата", заяви синоптикът Александрина Янкова пред Bulgaria ON AIR.

Първото десетдневие на май ще се характеризира с нестабилна атмосфера, в която в следобедните часове ще има купесто-дъждовна облачност, ще има риск от образуване на градушки. След 8 май атмосферата ще се стабилизира и максималните температури ще започнат да се повишават, стана ясно от думите на Янкова.

"Числените модели прогнозират, че Балканският полуостров ще бъде обхванат от по-топла въздушна маса, която ще дойде от Северна Африка и ще повиши температурите. Възможно е да стигнем температури до 30 градуса. В края на второто десетдневие атмосферата отново ще бъде дестабилизирана и ще има валежи", допълни синоптикът.

Гергьовден ще започне със слънце, но следобед отново ще има превалявания от дъжд. "Максималните температури ще бъдат около 19 градуса. Валежите ще бъдат краткотрайни", прогнозира Янкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай