Синоптиците бият тревога! Подобно нещо не сме виждали

Какво следва

Синоптиците бият тревога! Подобно нещо не сме виждали | StandartNews.com

След очакваното кратко захлаждане, което премина през нашата стана, и дори снеговалежите в Румъния и Унгария, към Балканският полуостров се очаква нов пренос на по-топла въздушна маса, съобщават синоптиците от Meteo Balkans.

През следващите дни очакваната циркулация ще е зонална (от западна). Причината е, че очакваме да се изгради гребен на високо налягане, свързан с разширение на антициклона от Централна Европа към нашата страна и преносът ще е по-скоро югозападен.

Очакваме чувствително повишение на температурите, като стойностите на термометъра ще надминат 15-18°C. На изолирани райони в Централна България и дори по-високи, около 20-22°C. Тези стойности ще са с 15-20 градуса над климатичната норма, което ще доведе до нови температурни рекорди. 

Затоплянето ще продължава и по време на третото десетдневие на декември. Според последните прогнози времето ще се задържи нетипично за декември, като стойностите често ще надминат 15°C, но ще има условия и за температурни инверсии и по-мръсен въздух в района на София и Пловдив. 

Дори към края на декември и началото на 2024 година, изгледите са за зонален пренос. Тоест температурите ще се задържат почти без съществена промяна. Началото на 2024 година, по прогнози на GFS се задава една хубава зимна обстановка, но вероятността да се сбъдне за съжаление е под 40%. 

Първи коментар и за началото на 2024 година. Метеоролозите на Meteo Balkans са категорични, че полуострова ни ще бъде обхванат от серия от средиземноморски циклони, и първата половина на януари ще е по-често облачна и дъждовна, ще има изгледи и за сняг. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стефан
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи