Синдикат скочи! Води се война срещу енергетиката

Компенсациите, които бяха давани заради енергийната криза, нямат нищо общо с пазара

Синдикат скочи! Води се война срещу енергетиката | StandartNews.com

Газът е източник на всички проблеми в енергетиката. Води се безумна война срещу енергийния сектор. Европа е затисната от САЩ, Китай и Русия. За да излезем от капана, трябва да се издърпаме за косата като барон Мюнхаузен. Тези твърдения отправи пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Визирайки кризата в енергетиката той посочи, че преди избори много се обещава. Най-много се лъже по време на избори и по време на война. След това идва грубата реалност, допълни Манолов.

По отношение на предложението на ЕС за таван на цените на горивата и други основни стоки, Манолов, заяви, че това противоречи на основните пазарни принципи. Той даде пример с производството на електричество. Производството на ток от различни източници има различна себестойност. Когато ние продаваме ток, ние ще връщаме част от средствата, които получаваме на този на когото продаваме. Това е абсурдно, допълни председателят на синдиката.

Според него компенсациите, които бяха давани заради енергийната криза, нямат нищо общо с пазара.

Манолов коментира и темата за минималната работна заплата. Той заяви, че без съмнение тя трябва да се увеличи. Като причина изтъкна растящата инфлация. Той изрази и мнение, че минималната пенсия и минималната заплата трябва да се вкарат в зависимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай