Четвъртък,

Симеон Славчев: Мирът е национална и надпартийна кауза и няма да позволим на никоя партия да я яхне

От: Стандарт -
1276
Симеон Славчев: Мирът е национална и надпартийна кауза и няма да позволим на никоя партия да я яхне
A
A
A

Вчера в над 40 български града се проведе шестия поред Поход за мир и неутралитет. Участие в него взеха хиляди българи, които за шести пореден път заявиха искането си България да запази неутралитет и да не участва под никаква форма във войната. Поход за мир и неутралитет е най-голямата антивоенна инициатива, която се провежда в България и която се организира изцяло от граждански и неправителствени организации. Организаторите на Похода за мир и неутралитет стартираха и събирането на подписи за провеждане на национален референдум „БЪЛГАРИЯ ЗА МИР И СУВЕРЕНИТЕТ“ и до момента има събрани над 50 000 подписа.

Във връзка с появилата се информация, че участници в Поход за мир и неутралитет са участвали в заливането на сградата на Европейската комисия в София с червена боя, председателят на партия МИР Симеон Славчев излезе с позиция в профила си във Фейсбук. Ето какво написа в нея лидерът на партия МИР, която една от участниците в Похода за мир неутралитет:

„Във връзка с появилите се медийни спекулации, като един от участниците в Общобългарския Поход за МИР и неутралитет, съм длъжен да кажа следното:

  • Поход за МИР и неутралитет се организира само от граждански и неправителствени организации!
  • Поход за МИР и неутралитет е българска и пробългарска инициатива срещу войната и ЗА МИРА!
  • Едно от основните правила на Похода за МИР и неутралитет е всеки участник в него да вее само и единствено българското национално знаме!
  • По време на Похода за МИР и неутралитет чужди и партийни знамена не се допускат и се считат за провокация и нарушаване на правилата и етичните норми!
  • Всички партии, които подкрепят и участват в Похода за МИР спазват тези правила и етични норми с изключение на една!
  • Никой от организаторите и участниците в провелия се вчера поход за МИР в София не е ходил до сградата на Европейската комисия! Там бяха представители само на една партия!
  • Категорично се разграничаваме от случилото се пред сградата на Европейската комисия в София и подчертаваме, че похода за МИР е мирно шествие, което спазва правилата и законите на страната!
  • МИРът е национална и надпартийна кауза и няма да позволим на никоя партия да я използва, да я яхне или да я опетни!!!

България над всичко!

Да живее мирна България!“


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com