Симеон Славчев: Априлското въстание е най-висшата проява на българския революционен дух

Дълбок поклон пред делото и паметта на всички герои, дали живота си за Свободата на България!

Симеон Славчев: Априлското въстание е  най-висшата проява на българския революционен дух | StandartNews.com

По повод 147-ата годишнина от избухването на Априлското въстание председателят на партия МИР Симеон Славчев поздрави всички българи. Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

„България отбелязва днес 147-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. Въпреки че е потушено то постига своята основна политическа цел и намира силен отзвук в Западна Европа и Русия.

Априлското въстание е най-мащабната проява на революционните борби през епохата на Българското възраждане. То е най-висшата проява на българската национална революция, на българския дух, желанието и волята за Свобода и Независимост.

Днес повече от всякога България има нужда от възраждане на духа на българската национална революция, както и волята и желанието за Свобода, Независимост и Справедливост.

Нека всеки един от нас днес да се замисли, дали 147 години след избухването на Априлското въстание българите сме свободни, независими и единни и дали и защо в България няма справедливост.

Нека именно днес всеки един от нас да си направи равносметка и да си отговори, дали е готов лично да се включи в промяната на България, и дали е готов да последва примера и заветите на нашите предци, които преди 147 години се самопожертваха в името на Родината.

България има нужда от истинска промяна и справедливост и от всеки един от нас зависи кога ще ги постигнем. Братя и сестри българи, битката за промяната и справедливостта в България я дължим на нашите предци, на нашите майки, бащи, баби и дядовци, но най-вече я дължим на нашите деца!

Нека всеки един от нас да си сложи днес ръката на сърцето и да си каже, дали е готов да застане под знамето на промяната, така както нашите предци преди 147 години абсолютно непоколебимо застанаха под знамето "Свобода или смърт".

Дълбок поклон пред делото и паметта на всички герои, дали живота си за Свободата на България!

Да живее и да пребъде България!“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай