Симеон Славчев: 24 май е символ на българската идентичност

24 май обединява всички българи и е повод за гордост, смята лидерът на партия МИР

Симеон Славчев: 24 май е символ на българската идентичност | StandartNews.com

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев честити 24 май на всички българи, учители, преподаватели, академици, ученици, студенти, докторанти, писатели, журналисти, артисти, будители, културни дейци и духовници. Той изпрати поздравителен адрес до всички българи, които допринасят за развитието на българската просвета и култура. Ето какво написа той в него:

 “24 май е символ на българската идентичност, на творческия ни заряд и на силата на духовността, която ни е крепила и съхранила през всички трудни времена и години.

24 май е повод за гордост на всеки българин, защото българската азбука и книжовност е огромен цивилизационен принос към културното богатство на света.

24 май е празникът, който обединява всички българи, защото България е възкръснала благодарение на своята просветата, културата и духовност.

Честит 24 май, българи!

Честит празник на всички учители, преподаватели, академици, ученици, студенти, докторанти, писатели, журналисти, артисти, будители, културни дейци и духовници!

Бъдете здрави и благословени и продължавайте да творите и да развивате българската култура, просвета и духовност и помнете и ежедневно се гордейте с това, че и ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат!

Дълбок поклон пред делото на Светите братя Кирил и Методий!

Да живее и да пребъде България!”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай