Симеон проговори! Думите за Калина

Какво каза царят за инцидента

Симеон проговори! Думите за Калина | StandartNews.com

 

Симеон Сакскобургготски най-после даде първи коментар, след като неговата дъщеря княгиня Калина, причини катастрофа на Боровец.

"От доста малко стана нещо огромно. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Като родител винаги боли", каза Сакскобургготски в отговор на журналистически въпрос в Рилския манастир, където бе с цялото си семейство по повод 80-годишнината от кончината на Цар Борис III, предаде НОВА.

При маневра по време на излизане от паркинг, колата на княгиня Калина се удари в бариера. По-късно тя отказа да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

След инцидента наемателят на хотела, на чийто паркинг стана инцидентът, коментира пред NOVA, че княгинята е била във видимо неадекватно състояние, не е знаела името и ЕГН-то си. Той посочи още, че е станал свидетел на опит за манипулиране на резултата от дрегера - служителка на "Царска Бистрица" носила на 

Калина 6-8 кисели млека.

Служителката на "Царска Бистрица" Величка Петрова не отрече да е занесла кисело мляко след инцидента. Но уточни - не било толкова много.

 "Едно мляко - да, защото беше гладна. Представяте ли си кой би изял 6-8 кисели млека", допълни жената, като уточни, че за първи път чува, че по този начин може да се промени резултат от проба за алкохол. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай