Симеон няма да съди държавата за имотите си

"Врана" ще се превърне в музей на Третото българско царство

Симеон няма да съди държавата за имотите си | StandartNews.com

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения, затова че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти, пише в съобщение от Секретариата на Н.В. Цар Симеон II.Фамилията Сакскобургготски отричат и появилите се след съдебното решение за дворец "Врана" слухове, че семейство планира заведе дела за обезщетения.

"Нещо повече - Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно - не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение", е отбелязано още в съобщението.Симеон Сакскобургготски е реставрирал "Врана" с лични средства и дарения на "родолюбиви сънародници", за да се превърне дворецът в музей, посветен на Третото българско царство. "Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен", посочват още от Секретариата.

В края на юли Софийският апелативен съд излезе с решение, че собственици на парка и двореца "Врана" са Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза. Апелативният съд е отхвърлил решението на Софийския градски съд, че собственик е държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай