Събота,

Симеон няма да съди държавата за имотите си

От: редактори -
Симеон няма да съди държавата за имотите си
A
A
A

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения, затова че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти, пише в съобщение от Секретариата на Н.В. Цар Симеон II.Фамилията Сакскобургготски отричат и появилите се след съдебното решение за дворец "Врана" слухове, че семейство планира заведе дела за обезщетения.

"Нещо повече - Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно - не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение", е отбелязано още в съобщението.Симеон Сакскобургготски е реставрирал "Врана" с лични средства и дарения на "родолюбиви сънародници", за да се превърне дворецът в музей, посветен на Третото българско царство. "Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен", посочват още от Секретариата.

В края на юли Софийският апелативен съд излезе с решение, че собственици на парка и двореца "Врана" са Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза. Апелативният съд е отхвърлил решението на Софийския градски съд, че собственик е държавата.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички