Шокиращи подробности за пияния шофьор, размахал пистолет

Според обяснението на шофьора останалите участници в движението се движели бавно и му пречели

Шокиращи подробности за пияния шофьор, размахал пистолет | StandartNews.com

Пияният шофьор, който размаха пистолет на друг автомобил на пътя Поморие – Бургас, е возел в автомобила си жена и четири деца. Това стана ясно от изказване на главен инспектор Георги Илиев в сутешния блок на бТВ.

Според обяснението на шофьора останалите участници в движението се движели бавно и му пречели.Илиев очерта и случилото се на пътя с подробности. При излизане от Поморие, два автомобила застават зад селскостопанска техника на пътя. При освобождаване на лентата за насрещно движение и двата тръгват да изпреварват заедно, като вероятно се получава засичане.

До Сарафово двете коли се изпреварват няколко пъти, като са си разменяли неприлични жестове и обиди. По-късно водачът на единия автомобил вади пистолет, който насочва и леко размахва като предупреждение.

„Пистолетът е газов, но хората не знаят какъв е. Веднага подават сигнал на 112 и шофьорът е задържан малко преди Айтос. Пробата за алкохол показва 0,6 промила, тази за наркотици е отрицателна“, коментира Илиев. По думите на инспектора най-малкото дете в колата е било едва на 4 години.

Водачът е задържан и е отведен в районното. Справка показва, че той е криминално проявен и има нарушения на закона за движение по пътищата.

Според инспектор Илиев това не е единичен случай и по морето често се попада на „изнервени шофьори“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай