Шокираща версия за метеорита. Именит физик спомена ракета

Теодосий Теодосиев стресна българите

Шокираща версия за метеорита. Именит физик спомена ракета | StandartNews.com

Шокираща версия за падналия метеорит, който паникьоса половин България снощи, разви именитият ни физик Теодосий Теодосиев, който подготвя младите ни таланти в науката. Възпитаниците му имат планина от медали.

Имало е случаи, в които не може да се намери нищо, което е паднало от небето. Има тела на комета, след като се стопи ледът, не може да намерим нещо. Това тяло може да е заблудена ракета, не само космически обект, коментира Теодосиев пред Би Ти Ви.

Според него на война се случват такива неща, има изтървани ракети, докато им свърши горивото, падат някъде.

"Следи могат да се намерят, само ако е метеор с каменно или желязно ядро. Но и това не е лесно. Ако е някой голям метеорит, при падането му се чува гръм и има светлина и има желязно или каменно ядро може да бъде намерено нещо. Ако е водно ядро – от лед, абсолютно нищо няма да се намери", заяви Теодосиев.

По думите му преди повече от 100 години при Подкаменна Тунгускабеше паднало подобно тяло, но с много по-големи катастрофални последици. Те били като сред ядрен взрив. Имало много спекулации за извънземни. Според него имало и по-просто обяснение и това е, че било леден метеор.

Човек трябва да е готов всеки момент да му падне нещо на главата. Не само от небето, но и от земята може да дойде нещо, което да ни унищожи, коментира още физикът. Според него толкова големи метеорити са рядкост.

По думите му преди години, по време на военната му служба, за малко са щели да убият Тодор Живков. „Винаги има изтървани или не попаднали в целта ракети, не бива да се учудваме“, подчерта Теодосий Теодосиев.

"Стандарт" припомня, че падаща ярка светлина бе забелязана в небето над София, Видин, Лом и други населени места към 21:50 часа в във вторник. Във Видинско чуха и адски тътен.

Свидетелските разкази си приличат - всички са видели светлина в небето и са категорични, че частицата не е паднала, а е изгоряла във въздуха.

„Стори ми се, че буквално падна между царевицата и горичката. Беше през нощта - между 10 и 11 часа. Лумна като огън. Нямаше взрив. И огънят изчезна”, разказа Тихомир Трайков пред Нова ТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай