Сряда,

Шок от еврото? Как да се пазим

От: Редактор -
Шок от еврото? Как да се пазим
A
A
A

"Замяната на левовете с евро, беше ясно, че ще стане. Просто хората не са информирани, не знаят как ще им се отрази. Ще има ли допълнителна инфлация? Този дебат трябва да бъде иницииран от БНБ. Тя е движеща сила в паричната ни политика", каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Пламен Данаилов от "Има такъв народ".

"За да няма шок една икономика, тя трябва да стигне до средноевропейските нива. България изостана от средния европейски доход. 

Бившите управляващи казаха, че в България няма корупция, а има ендемична корупция. Но получиха шамар с доклада, казаха им се "не се справяте". 

Отново не сме си свършили работата. 

Инфлацията е един от най-тежките икономически проблеми - от началото на годината цената на природния газ се е повишила почти два пъти. Това кара всички цени на продуктите да пораснат.

За това е националният план за възстановяване и устойчивост. Днес министър Петканов каза, че го е изпратил за съгласуване с ЕК. Важното е възможността българските компании да постигнат по-високо ниво на продуктите.

С по-висока добавена стойност. Усещаме по джоба си, усещаме инфлацията всеки ден. Парите, които ще дойдат, трябва да бъдат инвестирани."

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички