Шофьор на джип наплю дядо, пречел му с трошката

Грозните сцени се разиграли пред очите на минувачи, стигнало се до полиция и съд

Шофьор на джип наплю дядо, пречел му с трошката | StandartNews.com

Двама шофьори си спретнаха зрелищна саморазправа пред магазин в Пловдив, Причината – единият настоявал другия да си измести колата, че му пречи. Това съобщи „Марица“, като се позова на свои източници.

Грозните сцени се разиграли пред очите на минувачи миналата седмица. В късния следобед пловдивчанин с луксозен джип пътувал с приятелката си. Искал да спре пред магазин, но пред него имало кола, която му пречи. Започнал да нервничи и да натиска  клаксона многократно. Зад волана на проблемното возило бил възрастен мъж с жена си и своя син. Видял, че шофьорът на джипа се гневи и мръднал колата си напред.

Въпреки това тарикатът със скъпото возило, модел 2018-а, слязъл и започнал да се разправя със семейството, заплашвал ги, питал дали магазинът, пред който са спрели, е техен, че паркират така. Казал на шофьора да излезе от колата и да се разбират двамата или ще повика полиция. Възрастният шофьор пожелал да дойдат униформени. Като чул това, тузарът с джипа го наплюл в лицето. Последвал ответен удар – шамар. Станало ясно, че разправията няма да приключи добре и била  повикана полиция. 

Пред служителите на реда шамаросаният натъртил, че кара джип и дори изразил недоумение как кола на 20 години, каквато карал наплютият възрастен пловдивчанин, може да му се пречка. Приятелката му потвърдила версията, че е плюл, но и че е отнесъл силен шамар.  Всички останали свидетели на саморазправата обаче не били видели удар. 

Възрастният шофьор бил изправен пред Районния съд в Пловдив, но магистратите го оневинили, тъй като твърдението за шамар останало недоказано. Конфликт и плюене е имало, се казва в съдебното решение, но не и удар. 

Отбелязва се също, че дори и шамарът да е бил факт, то той е ответно действие на плюенето, което е било първо. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай