Шефът на "Подкрепа" с висок пост в НОИ

Димитър Манолов оглави Надзорния съвет

Шефът на "Подкрепа" с висок пост в НОИ | StandartNews.com

Президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов е новият председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, съобщи НОИС след заседание на надзора.

Като представител на изпълнителната власт на поста заместник-председател на съвета застава Калина Петкова, директор на дирекция „Трудово право, обществено осигуряване и условия на труд“ в Министерството на труда и социалната политика. Заместник-председател от квотата на работодателите ще бъде Станимир Цоцов.

Съгласно разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване председателството на Надзорния съвет на НОИ е с мандат една година и се предава на ротационен принцип между трите страни, участващи в него – изпълнителна власт, работодателски организации и синдикати.

Надзорният съвет на НОИ реши също да се проведе процедура за избор на изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация за тази година и утвърди задължителните изисквания към изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация през 2021 г. и условията, при които НОИ ще финансира дейността по профилактика и рехабилитация през тази година.

В 7-дневен срок от решението на Надзорния съвет на интернет страницата на НОИ ще се публикуват поканата за участие в процедурата и задължителните изисквания към изпълнителите на дейността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай