Шефът на сектор "Наркотици" с ключови думи за дрогата при децата

В повечето случаи става въпрос на притежание

Шефът на сектор "Наркотици" с ключови думи за дрогата при децата | StandartNews.com

"Възрастта на употребяващите наркотици деца е притеснително ниска. Една цигара марихуана варира между 5 и 10 лева", подчерта главен инспектор Калин Рачев

Не, учениците не са дилъри. Защото това, което знаем за двата случая от изминалата седмица с хванати с дрога в училища деца е, че и в двата случая се касае за притежание. Не се касае за разпространение. В този ред на мисли, по-скоро е притеснителна ниската възраст на лицата, които са установени за притежание на наркотици". Това заяви в студиото на „Събуди се” началникът на сектор "Наркотици" в ГД "Национална полиция" главен инспектор Калин Рачев.

По думите му в конкретните случаи се касае за 14-15 годишни лица. "Това е притеснителното. Няма статистика за това на каква възраст децата посягат към наркотиците, но това, което сме установили до момента е, че става въпрос точно за тази възраст -14-15 години", подчерта той.

"Но профилът на хората, които продават наркотици на деца, е около 20-30 годишни лица. В никакъв случай не може да става въпрос за това, че малките деца могат да станат дилъри. Това се случва много рядко. И в повечето случаи е свързано със самото разпространение между самите деца - да си набавят по-лесно дрога за самите тях или по-скоро тя да им излиза по-евтина", посочи инспектор Рачев. И допълни, че в повечето случаи родителите не знаят какво се случва.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай