Ще стигне ли пенсията? Лоши новини преди Великден

Служебното правителство съобщи, че отпуска 72 милиона лева за добавки за най-бедните пенсионери

Ще стигне ли пенсията? Лоши новини преди Великден | StandartNews.com

Служебното правителство съобщи, че отпуска 72 милиона лева за добавки за най-бедните пенсионери за Великден. Средствата се разпределят сред малко повече от милион пенсионери. Всеки от тях ще получи по 70 лева, но все още не е ясно кога ще започне изплащането. Въпреки очакванията на хората, сумата не се прибави към пенсията за месеца, а пазаруването вече започна.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма радост за пенсионерите. Ново увеличение

Цената за една кора яйца от 30 броя, в голяма хранителна верига, варира между 11 и 14 лева, което прави около 0,40 лв. за яйце, информира България Он Ер. Агнешкото струва близо 25 лв. за килограм, като се очаква идната седмица да бъде около 30 лева. Зелената салата започва от 1,50 за къдрава маруля, към която, ако добавите и репички и зелен лук, то трябва да похарчите 5 лева за порция. Цените на козунаците са от 4 лева нагоре, а 250 грама курабии могат да бъдат закупени за около 3 лева. 

"Яйца, козунак, малко агнешко. Няма да стигне пенсията, но каквото - такова", каза възрастна жена.

ВИЖ ОЩЕ: Пенсионерите подскочиха: Не е честно!

Друга сподели, че парите няма да ѝ стигнат за агнешко и ще го замени с пилешко.

Пенсионерите са категорични, че въпреки разнообразието на пазара, ще приготвят всичко вкъщи, дори и да надхвърлят предвидения бюджет, защото вкусът на домашната храна е незаменим за тях и близките им. Управляващите са категорични, че изплащането ще започне следващата седмица, но точно кога все още не е ясно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай