Шалтера карал и сина си да се включи в побоя

Говорейки за проблема, се надявам, че ще преодолея инцидента, каза пострадалият

Шалтера карал и сина си да се включи в побоя | StandartNews.com

"Шалтера подканваше и сина си да ме пребие. Това ли са адекватните грижи, заради които той иска да е на свобода", запита тази сутрин пред бТВ Пламен Михов, нападнат от 36-годишния Илтер Аксанов-Шалтера, който стреля с картечен газов пистолет на пътя Добрич-Варна по колата му, а след това го преби.

Добричкият окръжен съд остави в ареста Аксанов. От държавното обвинение посочиха, че престъплението е с висока степен на обществена опасност.

"Състоянието ми е добро, но ще отнеме време да се възстановя психически и физически. Говорейки за проблема, се надявам, че ще преодолея инцидента", каза пострадалият.

Той припомни какво се е случило на пътя: "На изхода от Добрич, в посока Варна, автомобил "Ауди" отне предимството ми, като аз предотвратих ПТП, но шофьорът агресира. Започна гонка на моята кола, след което последваха изстрели. Не разбирам защо това мое действие доведе до агресия на пътя и вадене на оръжие".

"Искаме тази агресия да не се разследва като хулиганство, а умишлено причиняване на ПТП и насилие", допълни Пламен Михов.

"По работа пътувах, занимавам се с проектиране - строителен инженер съм. Имам счупен нос, натъртвания по гърдите, множество удари, както и психическите травми. До момента на срещата ни не знаех за този човек. После разбрахме, че е криминално проявен. Изпитвам страх за моето семейство. Два дни преди този инцидент разбрахме, че съпругата ми е бременна. То засили моята уплаха, защото трябва да се грижа за моето семейство и опитвах да се защитя", разказа още пребитият мъж.

"Трябва да се борим и този човек  трябва да разбере, че законите у нас не са мит и трябва да ги спазва. Не сме търсили и не сме искали подобна конфронтация с подобни хора. Ще се борим тези хора да получат това, което заслужават. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува. Майка съм и съжалявам, че синът му е бил свидетел на това нещо, надявам се да види лошият пример и да не го последва", каза Илияна Кръстева, съпруга на потърпевшия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай