Семейство брои по 120 лв. на месец за болно дете

Семейство брои по 120 лв. на месец за болно дете | StandartNews.com

120 лева месечно са само лекарствата, които купуваме на дъщеря ни Теодора. Това обяви пред "Стандарт" майката на момичето Цонка Георгиева.

Семейството е успяло да си върне от държавата детето, след като се е отказало от него при раждането. През 2003 г. Теодора се появява на бял свят с множество увреждания - спина бисида, хидроцефалия, пареза на червата и др. Цонка и Стоян Георгиеви от сливенското село Бяла се подписват в болницата, отказвайки се от родителските права, а момиченцето отива в детски дом. Месец по-късно родителите решават да си я върнат и започват да я търсят. Преди 4 години те намират дъщеря си в дома в градчето Кермен, община Сливен. Оттогава Теодора е с тях. За съжаление детенцето не може да върви, а само пълзи.

Искаме да я пратим в Русия, където разбрахме, че има център за рефлексотерапия, специално за говоренето, каза пред "Стандарт" Цонка Георгиева. Оказа се, че тя и съпругът й Стоян са били обект на медийни публикации преди повече от 10 години. Тогава двамата заболяват от тежката болест бруцелоза, работейки в овцеферма край гръцкия град Ксанти. Семейството има още трима синове, които са големи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай