Съдът се произнесе. Колко ще лежи крадецът от "Св. Александър Невски"

Мъжът задигнал пари от храм паметника е осъден на 3 години затвор

Съдът се произнесе. Колко ще лежи крадецът от "Св. Александър Невски" | StandartNews.com

На три години затвъор е осъден мъж е осъден мъж за кражба от църковния магазин на храм паметника „Св. Александър Невски“, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура (СРП). 

Обвиняемият е задигнал 3880 лева от църковния магазин в храм паметника „Св. Александър Невски“ на 6 март тази година . Той изчакал жената, работеща в магазина, да излезе. Докато нея я нямало, взел парите от касата на магазина и избягал. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като мъжът е осъждан ефективно за идентично деяние.

Подаден е сигнал за престъпното посегателство в столичното Пето Районно управление, съобщиха от МВР тогава. Веднага по случая започнало разследване, били иззети всички записи от видеокамерите и извършителят на престъплението е идентифициран. Последвало незабавно обявяване за общодържавното му издирване и той бил намерен и задържан на адрес в столицата. Мъжът е на 26 години, жител на Габрово и многократно е регистриран за криминалистични прояви. 

В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и са събрани доказателства за виновността на мъжа, посочват още от прокуратурата. 

Състав на Софийски районен съд призна мъжа за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд, пише БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай