Неделя,

Сбогом, Гърция! Тестовете по-скъпи от нощувката

От: СТАНДАРТ -
Сбогом, Гърция! Тестовете по-скъпи от нощувката
A
A
A

Сбогом, Гърция! Българите масово отказват уикенд ваканции при съседите заради тестовете, които оскъпяват почивката.

Туроператори от Дупница се оплакват, че няма желаещи за еднодневни и тридневни почивки в Гърция и Турция, които други години по това време са хит. Причината за липсата на мераклии за плаж на Беломорието е изискването на антигенни тестове, които оскъпяват екскурзиите.

Собственичката на туристическа агенция в Дупница Мариана Угрева заяви пред struma.bg: “Тази година нямаме еднодневни и тридневни екскурзии до Гърция и Турция. С изискването да се правят антигенни тестове на излизане и влизане в България екскурзиите се оскъпяват и клиентите ни се отказват. Те трябва да платят по около 60 лв. само за тестовете на един човек, отделно са пътните разходи. Правим само петдневни почивки в Гърция през този летен сезон, но и за тях туристите драстично намаляха.”.

Същата е ситуацията и при другите туроператори.

Някои от тях са пренасочили дейността си като организират екскурзии в България, интересът към тях растял.

Преди пандемията срещу 20-30 лв. дупничани „прескачаха” на плаж за един ден в Гърция .За три дни с две нощувки плащаха по около 150 лв. на човек. Сега сметките не се връзват. Тричленно семейство трябва да плати поне 180 лв. за тестове. Така излиза, че те са по-скъпи от нощувката.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички