Съблеченото дете разказа за ужаса в рейса

Търсят нападателите по камерите от автобуса

Съблеченото дете разказа за ужаса в рейса | StandartNews.com

„Прибирах се от залата на „Локомотив” (София), когато ме нападнаха на спирката на Подуяне. Бях с екип на ЦСКА, при което единият от нападателите ме удари, съблякоха ме и ми казаха „Махай го, идвай с нас и ще те набием”. Единият ме удари, след това аз останах само по долнище. Те разбиха вратата и избягаха”. Това разказа 14-годишното момче, което вчера стана обект на гавра в автобус 404. Никой от присъстващите не му помогна, единствените, които реагираха бяха колежката от „Монитор” Мария Кадийска и заместник директорка на столично училище.

ВИЖ ОЩЕ: Гавра с дете в рейс, никой не реагира

„Може би са левскари, защото ме питаха дали съм от ЦСКА. Аз казах „да, от ЦСКА съм”. Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено”, каза още пострадалото дете.

В ефира на „Събуди се” по Нова тв директорът на Столичния автотранспорт Слав Монов даде повече подробности за случилото се в автобуса. „Инцидентът се е случил в петък вечерта, малко след 19 часа. Нашият водач е чул, че има конфликт и според него всичко се е случило в рамките на 30 сек. Автобусът е спрял на червен светофар, като през това време вратата е насилствено отворена и въпросните лица се отправят в неизвестна посока”, каза Монов.

„Водачът е чул, че има шум и, че възниква някакъв конфликт, но не е имал време за реакция. Въпросното момче, след инцидента, е пътувало до шофьора, докато слезе на спирката си”, добавя той.

„Инцидентът се е случил в един от 400-те нови автобуса, там има камери. Днес технически лица ще свалят записите и ще ги предадат на МВР”, заключи Слав Монов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай