Рут Колева в атака. Проговори за срамното видео

Нарече паметника срамен

Рут Колева в атака. Проговори за срамното видео | StandartNews.com

Приемам критиките на моите фенове, на всеки, който се е почуствал засегнат, но не приемам политическите псевдопатриотични кампании, които са днешният паметник на безотговорното управление, на лицемерието, на разрухата, в която живеем. Това написа певицата Рут Колева във Фейсбук. Така тя отговори на лавината от гняв, което си докара на главата със срамното видео, заснето в Перущица. Полуголата Рут се стина върху саркофага с костите на героите от Априлското въстание. А след сигнала на кметицата по прокуратурата и проверката, която и спретна обвинението, обяви, че всъщност е загрижена за състоянието на националната памет.

„Според кметицата фотосесията е обида за нацията. Това управление е обида за нацията, използвам случая да се обърна към политиците и всички възмутени граждани, които чак сега хванаха темата, че освен всичко останало, на което не са обърнали внимание досега - този паметник е срамен по много причини. Първата, на която прокуратурата също би могла да обърне внимание, понеже те сами се обърнаха към нея - кой е за прокуратура? Този, който е изоставил паметниците, който ги е довел до това състояние и е позволил да бъдат обругани със свастики, надписи, екскременти, или този, който се е снимал на тях?”  - написа в друг свой пост Рут Колева.

И другата - покрай цялата тази истерия научих, че този паметник е не просто изоставен, ами и никой нормален човек не го припознава, защото е срамен - чрез всъщност изкуствения и празен саркофаг комунистическият режим се опитва да гази с окървавените си ботуши паметта на героите от Априлското въстание и отгоре ѝ да пришие същото геройство на Септемврийското въстание, с което комунистите слагат начало на истинска гражданска война, и на преврата от 1944 г., който с помощта на чужда армия се установява кървав режим, продължава Рут Колева.

Затова този срамен паметник се нарича "на трите поколения".

И ако нещо полезно можем от тази полемика да извадим е темата кои паметници са важни, какво е тяхното състояние и най-вече – как да стане така, че да не ни е срам от тях? – обобщава певицата.

Пред Нова тв обаче тя заяви, че в нито един момент тя и екипът, заснел фотосесията за модно списание, не са знаели за символиката на паметника.

„Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет, свързана с нашата история или българските герои”, категорична беше Колева, която се извини за случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай