Румяна Тодорова: Решенията са трудни, когато нямаш буфер

Румяна Тодорова: Решенията са трудни, когато нямаш буфер | StandartNews.com

София. Когато нямаш буфер, с който да покриваш един или друг преразход, решенията са трудни. Това каза управителят на НЗОК Д-р Румяна Тодорова за "Дарик" радио.

„В края на краищата всеки, който участва в Надзорния съвет носи своята отговорност. За да вземе той решение, трябва да има кворум", допълни Тодорова. „В разговора си с Д-р Цветан Райчинов му предложих, ако ще има увеличение, то нека да бъде в обемите в извънболничната помощ. Аз подкрепям да се увеличат обемите, за да може пациентите да имат по-голям достъп и защитавам тезата, че пациентът трябва да има достъп преди да стигне до болницата, когато стигне до болницата той струва вече много пари. Това е моята финансова гледна точка", каза още Д-р Румяна Тодорова.

Управителят на НЗОК подчерта, че проверки се правят непрекъснато, но „сега са по-интензивни във връзка с този скок, който наблюдавахме в дейността за октомври месец в болничната помощ".

„Аз предлагам да има повече направления за хората. За декември месец имаме заявка за допълнителни направления и ние ще дадем допълнителни направления. Разбира се, не в този обем, който са поискали колегите, но можем да пуснем допълните направления", категорична бе Д-р Румяна Тодорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай