Румен Петков поиска: Борисов без охрана

Няма законово основание да е охраняван

Румен Петков поиска: Борисов без охрана | StandartNews.com

 

Охраната на Бойко Борисов трябва да се свали веднага, защото няма законово основание да бъде охраняван. Това заяви в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на АБВ Румен Петков. Според него всички охранителни функции трябва да се върнат в НСО, а МВР и звеното за охрана на свидетелите, подчинено на главния прокурор, вече да нямат право да охраняват.

"Така автоматично се променя атмосферата в съдебната система, в държавата и нейната администрация, атмосферата в обществото, тоест няма недосегаеми", коментира Румен Петков.

Според него в новото Народно събрание не се чувства осезаемо връщане към нормалността. "Правят неща, които дават усещането на българския гражданин, че сме непоследователни, конюнктурни, че сме в състояние да веем байраци срещу всичко и срещу всички, че животът почва с нас", отбеляза лидерът на АБВ.

Петков смята, че предложените от партиите в парламента промени в изборното законодателство изискват поне година и половина работа по приемането им. "Не може да искаш неща, които са единствено и само от правомощията на Велико народно събрание. Нека първо да питаме Конституционния съд за допустимостта", каза още Румен Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай