Родители в Перник алармират за проблем в училището

Какво се е случило

Родители в Перник алармират за проблем в училището | StandartNews.com

Родители на първокласници от Седмо основно училище в Перник алармират в социалната мрежа, че децата са им подложени на ежедневен тормоз от тяхна съученичка.

Момичето се държало агресивно спрямо учениците и учителите, посягало на съучениците си, крещяло в час, имало склонност и към самонараняване, съобщи БНР.

Родители твърдят, че са подавани жалби до различни институции, но проблемът до момента не е решен.

„Според сигнала на родителите, майката на детето неглижирала проблема. Заради психическия тормоз и ежедневния стрес, останалите ученици не искали да ходят на училище и някои от родителите преместили децата си. Имаме подозрения, че детето расте в нездравословна среда, но на този етап не можем да го докажем“, каза директорът на социалната служба в Перник Ани Кирилова.

"Работим с детето ежедневно. Следим случая. Подкрепяме майката и детето. Реакцията на родителите е  много бурна. Сезирали сме и прокуратура и полиция, но няма как да изместим детето в друго училище, защото по този начин не решаваме проблема, а го изместваме в друго училище. И не това е правилното според нас, защото тук детето се нуждае от подкрепа, а не просто от изгонване. И засега нямаме основание за спешна реакция", добави Кирилова.

Коментар по случая от останалите институции, съпричастни към проблема на този етап няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Емил Г
преди 4 месеца

Жертвате цял клас заради едно дете!!!

Откажи
Сноу
преди 4 месеца

Ако го изгонят от 2-3 места и глобят родителите ще вземат незабавно мерки. Сега в какво ги " подкрепят" в безотговорността и нехайството ли?

Откажи