Рейтингите вървят нагоре

Рейтингите вървят нагоре | StandartNews.com

Ива Стоянова от два месеца е програмен директор на Канал 3. Новата й позиция съвпадна с евровота и последвалите политически събития, които Канал 3 отново започна да предава директно в своя ефир.

- Госпожо Стоянова, Канал 3 върна отново живите предавания от горещи точки в държавата. Вие единствени излъчвахте брифингите на лидерите на ДПС и БСП Лютви Местан и Сергей Станишев през седмицата, които разтърсиха държавата. Какво показват рейтингите?

- Рейтингите категорично вървят нагоре, което много ме радва, но със сигурност не смятам, че е достатъчно. Само за 2 месеца утроихме резултатите на Канал 3, доближаваме се много до позициите, които телевизията е имала по така нареченото време на Сашо Диков и изпреварваме като резултати всичките си преки конкуретни при "по-малките" канали. Аз обаче винаги искам повече и гоня рейтингите на националните телевизии - това е двигателят и за целия екип.

- Какви са плановете ви?

- Отново излъчваме всичко директно - не само политическите събития, а и спортните, обществените, социалните. Вярвам, че в момента няма по-обективна медия от Канал 3 и медия, която да дава толкова много директен ефир на своите зрители и за техните мнения, проблеми и радости. Естествено, в момента превес имат политическите събития, като се опитваме да не пропускаме нито един брифинг или пресконференция на водещи политически партии и субекти. Високата оценка за този начин на работа дойде доста бързо, защото колеги от агенции, вестници и дори от други телевизии започнаха да ми звънят и да питат дали ще предаваме дадено събитие на живо, за да гледат. Всички отново започнаха да следят Канал 3 - и политици и медии, затова постигаме и по-високите си резултати. Предаваме и много спорт - като великия мач Нотингам - ЦСКА от 1980 г., който излъчихме за първи път в български ефир миналия месец. Буквално счупи рейтинга!

- Как отразявате световното по футбол в Бразилия, с какви коментатори и гости?

- Сключихме партньорство с най-голямата букмейкърска верига у нас. Ще правим преглед на залагания, коефициенти, ще гледаме със запалянковците мачовете на живо, а най-добрите в прогнозните резултати ще търсим в рубриката "Познавачите". Тя ще е част от новото предаване в програмата, посветено на световното първенство, което ще е всяка вечер след новините в 21 часа. За коментатори освен феновете ще каним много специалисти - треньори, бивши и настоящи футболисти, журналисти. По време на световното обаче няма да пренебрегнем и родния спорт, като ще излъчваме на живо всички по-интересни контролни мачове и пресконференции на футболните ни отбори.

- Обновихте ли техниката на телевизията и какво качество предлагате на зрителите?

- Новата техника, а оттам и по-качествената визия на Канал 3, беше първото нещо, с което стартирахме. Имаме нови студия, нова апаратна, нови камери и резултатът е много видим.

- Преговаряте ли с популярни журналисти да водят предавания по Канал 3?

- Не. За жалост професията ни доста се обруга напоследък, появиха се много съмнения, всеки търси обвързаности. Искам да избягам от това и затова залагам на нови и млади хора - необвързани, необременени, честни към себе си и своята публика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай