Рей Чарлз възкръсна в Банско

Словенецът Урош Перич даде старта на ХVI издание на джаз феста

Рей Чарлз възкръсна в Банско | StandartNews.com

Над 8 хиляди жители и гости на Банско аплодираха старта на 16-ото издание на Международния джаз фест. Лично президентът Росен Плевнелиев дойде на площада в града, за да поздрави талантите от цял свят, които участват в едно от най-класните музикални събития у нас.

Първата изненада на вечерта бе словенският Рей Чарлз - Урош Перич. Още с началната песен "Hallelujah I Love Her So" познавачите се убедиха в невероятната гласова прилика на бялото момче с американската легенда. Човек трябваше просто да си затвори очите и да слуша евъргрийни като "IТve Got A Woman", "Georgia On My Mind", "Mess Аround" и "Hit The Road Jack". Две красиви беквокалистки в розово допълваха красотата на мига.

Последва уникален фънк и блус с очарователната Шери Уилямс. Американката не само с глас, но и с визия доста напомня на великата Арета Франклин. Тя изпълни няколко парчета, повлияни най-вече от любимите й певици Ета Джеймс, Тина Търнър и Били Холидей. В един момент Шери слезе от сцената и размърда седящата по местата си публика. Завладени от гласа й, хората се оставиха на ритъма да ги поведе. За "We Got The Power" цялата публика вече беше на крака.

Трети на сцената излязоха Михаела Рабич и Робърт Павлик квартет с техния интернационален отворен проект Voyageurs. Пътувайки из целия свят, събирайки различни музиканти и стилове, Михаела и Робърт създават един музикален мост между различните култури, свързвайки хора през морета и океани. В програмата, с която се представиха, бе и посветената на България песен - "Варна", в чест на тяхна скъпа приятелка от България, съобщава сайтът mysound.bg.

Няма как джемсешънът да мине без чудния тромпет на Мишо Йосифов. Заедно с "Мони Венков комбо" и Съни той се впусна в неравноделните ритми на Ганкината ръченица, последвана от латино ритми, както и от "Ручей" на Тончо Русев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай