Революция в КАТ. Пращат ни книжката по пощата

Ще има нови регистрационни табели

Революция в КАТ. Пращат ни книжката по пощата | StandartNews.com

Революция в КАТ. Мащабна реформа, която пилотно се провежда в столичната „Пътна полиция“ в следващите месеци, ще улесни максимално хората пред гишетата.

„По чисто електронен начин да бъде прекратена регистрацията на автомобил , т.е. от вкъщи всеки един гражданин, притежаващ автомобил и желаещ да прекрати регистрацията му, да влезе в портала за електронни административни услуги, след което да изпрати регистрационните талони и табелите чрез доставчик на пощенски услуги”, съобщи началникът на столичния КАТ комисар Радослав Начев.

Когато те пристигнат при нас, наш служител да ги свери заедно със заявлението и когато нещата отговарят на законовите изисквания, да пристъпим към прекратяване на регистрацията и обратно – да върнем на съответния гражданин едно уведомление , че регистрацията на автомобила е прекратена, заяви още комисар Начев.

Той съобщи, че когато вадим книжка, ще я получаваме по пощата. „Също предвиждаме, от една страна, когато човек си подаде документи за свидетелство за управление, вече готовото такова да бъде изпратено чрез доставчик на пощенски услуги.

Когато водачът е лишен от право да управлява МПС и му изтича наказанието лишаване – да не се налага да идва до „Пътна полиция“, а то също да бъде изпратено чрез доставчик на пощенски услуги“, обясни началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР.

Предстои пилотно за София и въвеждане на нов вид регистрационна табела за електрическите автомобили.

„Тя ще бъде на зелен фон с бели цифри и букви. В момента регистрациите са по отделни региони с код на съответния регион , както за София е СВ, така за електрическите автомобили на територията на цялата страна ще започва с ЕА, което значи електрически автомобил“, каза още той.

Целта е да бъдат лесно разпознаваеми, а смяна на номер за вече регистрирана такава кола ще е не задължително, а препоръчително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай