Събота,

Ресторанти надхитриха Денков, стават класни стаи

От: Редакция -
Ресторанти надхитриха Денков, стават класни стаи
A
A
A

Собственици на ресторант в София предлагат учениците да се събират и да учат в тяхното заведение.

Идеята е  за децата да се грижат възрастни, а родителите им да ходят на работа, съобщи Нова телвизия. „Децата нямат нужда от зелен сертификат и могат да се събират в нашия ресторант на малки групи, за да се обучават онлайн. Ние ще ги наблюдаваме, ще ги нахраним и ще ви ги предадем, когато се освободите от вашите задължения”, казват организаторите.

На ръба на заповедите на здравния министър Стойчко Кацаров и обрзователния му колега Николай Денков ли е обаче тази идея?

В настоящата заповед се казва, че групови занятия за деца, могат да се провеждат при строго определена минимална дистанция и при не повече от 5 човека в помещение.  От заведението са категорични, че имат достатъчно място и няколко зали, в които да разделят децата.

„Наистина е на ръба на заповедта. В нея всякакви занимания и събирания с деца не са позволени. Остава въпросът кой ще понесе отговорност, ако нещо се случи”, коментира  адвокатът по медицинско право Мария Петрова. За да е ясна отговорността  децата под 12 години ще трябва да са с придружител, казват от ресторанта. Тези над 12 години ще могат да идват и сами, но след като от ресторантът получат контакт на родител. А докато са в заведението, за поведението на децата ще следи персоналът.

Към този момент идеята среща одобрение сред клиентите на ресторанта. Други вече имат резервация за утре.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички