Четвъртък,

Ресторанти надхитриха Денков, стават класни стаи

От: Редакция -
7982
Ресторанти надхитриха Денков, стават класни стаи
A
A
A

Собственици на ресторант в София предлагат учениците да се събират и да учат в тяхното заведение.

Идеята е  за децата да се грижат възрастни, а родителите им да ходят на работа, съобщи Нова телвизия. „Децата нямат нужда от зелен сертификат и могат да се събират в нашия ресторант на малки групи, за да се обучават онлайн. Ние ще ги наблюдаваме, ще ги нахраним и ще ви ги предадем, когато се освободите от вашите задължения”, казват организаторите.

На ръба на заповедите на здравния министър Стойчко Кацаров и обрзователния му колега Николай Денков ли е обаче тази идея?

В настоящата заповед се казва, че групови занятия за деца, могат да се провеждат при строго определена минимална дистанция и при не повече от 5 човека в помещение.  От заведението са категорични, че имат достатъчно място и няколко зали, в които да разделят децата.

„Наистина е на ръба на заповедта. В нея всякакви занимания и събирания с деца не са позволени. Остава въпросът кой ще понесе отговорност, ако нещо се случи”, коментира  адвокатът по медицинско право Мария Петрова. За да е ясна отговорността  децата под 12 години ще трябва да са с придружител, казват от ресторанта. Тези над 12 години ще могат да идват и сами, но след като от ресторантът получат контакт на родител. А докато са в заведението, за поведението на децата ще следи персоналът.

Към този момент идеята среща одобрение сред клиентите на ресторанта. Други вече имат резервация за утре.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com