Renault показа новия си кросоувър

Renault показа новия си кросоувър | StandartNews.com

Окуражен от успеха на Captur, Renault продължава офанзивата си в света на кросоувърите чрез лансирането на Kadjar. Това е първият кросоувър на марката в С-сегмента, който ще се позиционира между Captur и Koleos.

Kadjar ще бъде официално представен пред публика по време на 85-ото издание на Автомобилния салон Женева в началото на март. В продажба той ще влезе в началото на това лято едновременно в Европа и голяма част от страните от Африка и Средиземноморския басейн, а след това и в Китай. На Стария континент новият кросоувър на Renault ще се произвежда в испанския завод на компанията в Паленсия, който в момента експортира 83% от своята продукция до над 50 държави на пет континента. По-големият брат на Captur ще бъде и първият автомобил на Renault, произвеждан в Китай - в град Вухан.
Кросоувърът е дълъг 4,45 м, широк 1,84 м, а просветът му е 190 мм. Със задвижване на четирите колела той предлага подобрено сцепление, благодарение на избор между три режима (Auto, LOCK и 2WD), като позволява на шофьора да избере идеалния вариант за трансмисията във всяка ситуация. Версиите с предно задвижване пък разчитат на Extended Grip - система, която подобрява сцеплението в трудни условия, подпомагана от монтираните Mud and Snow гуми, чийто грайфер е проектиран така, че да изхвърля калта и пясъка.

Renault Kadjar идва с ултрамодерно арматурно табло, на което е монтиран 7-инчов цветен сензорен TFT дисплей. Автомобилът е оборудван с Renault R-Link 2 мултимедийна система, която се предлага и в новия Espace. Тя идва стандартно с гласово разпознаване за контрол на навигацията, телефона, приложенията и радиото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай