Редят изложба на картини и пластики за фестивал

Редят изложба на картини и пластики за фестивал | StandartNews.com

Струмяни. Десетото юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува" ще получи подкрепа и от известни художвици и скулптори.

Под мотото „Образи от камък, цвят и звук" на 12 октомври организаторите ще открият изложба на живописни платна, графики и пластики сред новите мраморните градежи в Арт център „Илинденци" по проект на скулптора Иван Русев. Ще бъде даден и старт на пленера „Изкуство 2013", в който ще участват Свилен Блажев, Надежда Кутева, Анна Покровнишка и Огнян Механджиев. Пирин планина и Мраморният град ще кънтят от автентичните и уникални гласове на самодейните ансамбли от община Струмяни. Гостите ще бъдат посрещнати с домашно приготвени баници и с прочутото бало вино керацуда.

„Времената са трудни, но ние всички помним думите на великия Достоевски, който казва, че културата ще спаси света, но не пошлата, а истинската, която дарява красота и формира личности", твърди кметът на община Струмяни Емил Илиев. Български художници ще рисуват Малешево и Пирин, Микрево и Илинденци, природата и местнте хора. А картинната галерия на общината Струмяни се превръща в своеобразно гнездо за творби на големи български творци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай