Разгадаха схеми за любовни измами онлайн

Как примамва жертвите

Разгадаха схеми за любовни измами онлайн | StandartNews.com

Полицията разгада схеми за любовни измами онлайн,като задържаха 28-годишен мъж съобщиха от МВР.

Той имал добре изработена схема, по която е осъществявал запознанства с възрастни жени от България в интернет. Комуникацията с жертвите започвала в социалните мрежи. Мъжът сепредставял за заможен човек и успявал да предизвика силни емоционални чувства в жертвите си.

В последствие споделял за претърпял пътен инцидент - мотив да иска помощ от тях. Измамникътмолел за пари или ценности, а след тяхната отзивчивост получавал сумите по банков път или чрез системите за бързо плащане.

В рамките на международна операция, проведена в Чехия и България, са арестувани 28-годишният мъж от Аксаково и 79-годишна столичанка. Жената е била негова помощничка в престъпното деяние.

В процеса на работа криминалистите установили и други пострадали на територията на страната, като нанесената им имотна вреда надхвърляла 200 хиляди лева. При разплитането на случаите бил засечен и фактическият извършител - мъжът от Аксаково, който към момента пребивавал в Чехия. След координация между властите в София и Пилзен и със съдействието на ДМОС-МВР и чешкия офицер за връзка в София, той е установен и задържан на територията на чешкия град.

При извършените претърсвания са намерени и иззети вещи и предмети, относими към разследваната престъпна дейност. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под надзора на Районната прокуратура в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай