Рашков похвали полицаите за рождения ден на МВР (СНИМКИ И ВИДЕО)

В контекста на изминалата година министър Бойко Рашков постави няколко акцента

Рашков похвали полицаите за рождения ден на МВР (СНИМКИ И ВИДЕО) | StandartNews.com

Вътрешното министерство отбелязва днес 143-а годишнина от създаването си, което беше отбелязано с тържествена церемония в центъра на София.

В словото си на събитие пред Паметника на Незнайния воин министър Бойко Рашков подчерта, че близо век и половина Министерството на вътрешните работи е създало история, чиито знаци днес се разчитат с мъдрост. Именно това ни помага да се справяме със съвременните предизвикателства и през изтеклата една година всички служители на вътрешните работи го доказаха, като изпълниха отлично задачите си, каза Рашков.

В поздрава си към колегите той отбеляза, че денонощният труд на служителите дава сигурност на всички български граждани и напомни, че на полицаите се разчита да опазват правата и интересите на хората, заедно да утвърждават демокрацията, справедливостта, върховенството на закона и правото.

В контекста на изминалата година министър Бойко Рашков постави няколко акцента.

За първи път МВР прояви воля и кураж, като се противопостави на отрицателните и непозволени от закона явления във  връзка с провеждането на няколко изборни процеса през 2021 година. Със своите усилия служителите на МВР успяха да снижат криминалния  вот, известен като „купуване и продаване на гласове“, до сравнително поносими граници.

За първи път службите успяха да доловят и имаха смелостта да разследват информация, свързана с посегателства върху бюджетни средства за изграждането, ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура в нашата страна.

Униформените денонощно бдят на границите на Родината и не позволяват тя да бъде залята от незаконна миграция. Това се случва благодарение на съвместните усилия на граничните служители, подпомогнати от служителите на ОДМВР-Бургас, Хасково, Ямбол, ГД „Жандармерия“ и различни формирования от структурата на Министерството на отбраната спряха.

Именно служителите на МВР първи посрещнаха и бежанците от Украйна и поеха основните задачи свързани с тях.

И не на последно място, в резултат на усилията на целия ръководен състав на МВР за първи път от години насам във ведомството започна провеждането на мащабна реформа в структурно, персонално и функционално отношение, която е завършена в основни линии. Амбицията е тя да бъде продължена главно в насока материално-техническо обезпечаване на дейността на полицейските органи.

Въпреки трудностите, напрежението и рисковете, пред които сте изправени всеки ден, изпълнихте с готовност и желание своя дълг. Отстоявахте авторитета на Родината ни, силата на Закона, и честта на професията. С тези думи министърът  на вътрешните работи Бойко Рашков благодари на служителите на МВР и им  пожела да работят със самочувствие и кураж, за да успяват, да бъдат здрави и да имат енергия и непоколебима воля!

По време на церемонията бе извършен водосвет на знамената на МВР. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, заместниците му Таня Райчева, Стоян Темелакиев и Ангел Симеонов, както и главният секретар главен комисар Петър Тодоров поднесоха венци пред паметника на Незнайния воин. След официалната част вътрешният министър поздрави лично всички присъстващи униформени и служители на МВР.

Професионалния празник на МВР уважиха вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът в оставка Кирил Петков, членове на правителството в оставка, народни представители, представители на дипломатическия корпус у нас, религиозните общности, бивши министри и ръководни служители на МВР, ветерани, директори на главни и областни дирекции на МВР, служители и гости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай