Рашков покани Ивет Горанова в състава на МВР

Той обяви, че е взето решение олимпийските ни шампиони да получат награди

Рашков покани Ивет Горанова в състава на МВР | StandartNews.com

„Не всеки ден ни се предоставя възможност да се видим и да се срещнем с олимпийските ни шампиони. Затова искаме подобаващо да ги посрещнем в Министерството на вътрешните работи. Това са хора, които накараха всички ни да се чувстваме горди, че сме българи. Това, което те донесоха от Япония означава денонощен труд, лишения, сила на духа. Това е нещо, което предшества успехите, завоювани с чест”.

Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при посрещането на спортистите, които участваха в Олимпийските игри в Токио.

Той обяви, че е взето решение олимпийските ни шампиони да получат награди. „Така всички ще станем съпричастни към техните успехи”, посочи той.

Ивет Горанова – олимпийската шампионка по карате кумите, беше сред първите отличени. „Имам удоволствие да предложа на Ивет, ако желае, да се влее в редиците на състава на МВР. За нас ще бъде чест тя да бъде сред нас и по такъв начин ще утвърдим авторитета на Министерството на вътрешните работи”.

Отличие получи и треньорът на шампионката ни – Ангел Ленков.

Награда бе връчена и на сребърната ни медалистка по спортна стрелба в Токио Антоанета Костиданова. „ Искам искрено да благодаря на Министерство на вътрешните работи, защото без подкрепа моята подготовка щеше да е много по-трудна”, подчерта тя. Христо Христов – треньорът на Костадинова, също получи отличие.

Бронзовата ни медалистка по борба от Олимпиадата Тайбе Хюсеин и нейният треньор Петър Касабов също получиха почетни медали на МВР. „Благодаря за уважението проявено към нас и труда, който полагаме”, заяви Касабов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай