Рашков: Не се притеснявам от това, което имам

Министър Рашков допълни, че няма никакви притеснения и заяви, че всичко е придобито заедно със съпругата му

Рашков: Не се притеснявам от това, което имам | StandartNews.com

„Всички имоти са придобити законно.“ Така Бойко Рашков отговори в предаването на Сашо Диков по „Евроком“ на ГЕРБ, които вчера попитаха откъде държавен служител има средства за 19 имота, посочени от него в декларацията му пред КПКОНПИ.

Министър Рашков допълни, че няма никакви притеснения и заяви, че всичко е придобито заедно със съпругата му: „Аз въобще не се притеснявам от това, което имам, по една проста причина – защото не е неудобно да имаш. Неудобно е да придобиеш нещо чрез кражба, чрез престъпление, чрез пари в нощното шкафче“, посочи Рашков.

Един от апартаментите бил наследство, а друг имот е придобит при публична продан, като част от парите са от жена му, която е нотариус: „Аз все пак съм работил 44 години, съпругата ми също е работила толкова. Можем ли да ползваме кредити? Можем, ползвали сме. Така че в това отношение няма да открият заек“, коментира още Рашков.

Той уточни, че в декларацията му са посочени 19 позиции, а не апартамента. 11 от тях били гаражи, мазета и други необитаеми помещения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай