Ром нападна и рани отец Иван от Нови хан

Нападателят е ром, родител на настанено в приюта дете

Ром нападна и рани отец Иван от Нови хан | StandartNews.com

Родител, чието двегодишно дете е настанено в приюта на отец Иван в Нови хан, нападна с нож свещеника, пише TrafficNews. При мелето е пострадал още един 35-годишен мъж, който е наръган в гърба и е откаран в болница.

Екшънът започнал след разправия между родителите на детето, които са роми. В разгара на свадата 26-годишният баща извадил нож и започнал да заплашва жена си.

Отец Иван се опитал да ги помири, но мъжът замахнал с нож и порязал ухото му. Преди това разяреният баща намушкал друг служител в приюта в гърба. Мъжът бил откаран в столицната болница "Света Ана".

Пред БЛИЦ отец Иван разказва за случката: "За щастие ми е наранено ухото, но щеше да стане нещо по-страшно. Става въпрос за наркоман, той е баща на едно от децата, които са при нас. Преди време също беше в приюта, но го изгонихме, защото тормозеше останалите, дрогираше се. Сега дойде да си взима детето, не го видях, че има нож. Наръга първо един от моите в гърба. Тръгвам да го хвана и той замахва с ножа към врата ми, в този момент се спънах в расото, тръгнах да падам и той успя да ме одраска само по ухото, разряза го, но иначе щеше да ме заколи", разкрива подробности около случката отец Иван.

Той разказа още, че на място веднага са пристигнали три полицейски автомобила, ченгетата са успели да заловят агресивния наркоман и са го повалили на земята с белезници, пише БЛИЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай