Раниха бг журналист при бомбардировки в Сирия

Раниха бг журналист при бомбардировки в Сирия | StandartNews.com

Български журналист е ранен при обстрел от групировката Джабхат ан Нусра в сирийската провинция Латакия. Борис Анзов, който работи в "Медия Мост България", е от Гоце Делчев,пише struma.bg.

Ръката на Борис е била уцелена от куршум. Той и още трима пострадали се намират недалеч от граничния град Кенсаб.

Заедно с българина е имало още руски и други чуждестранни журналисти, които са били бомбандирали, предаде ТАСС, цитиран от "Фокус".

Общо осем снаряда са били изстреляни. Ранени са няколко души.

Обстрелът в сирийската провинция Латакия, под който попаднаха чуждестранни журналисти, сред които има и българи, е извършен от зона в близост до границата с Турция, каза говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде РИА Новости. Инцидентът е станал по време на пресобиколка на журналисти в населените места, в които вече е подписано споразумението за прекратяване на огъня и в които мирните жители вече се завръщат.

Конашенков уточни, че ранените са представители на медии от България, Канада и Китай. Според информацията, предоставена от офицер от сирийската армия, обстрелът бил извършен от групировката „Джебхат ан Нусра", която не е включена в примирието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай