Радост за учителите. Ето с колко им вдигат заплатите

Повишени са и добавките за организация и контрол на заниманията по интереси

Радост за учителите. Ето с колко им вдигат заплатите | StandartNews.com

Радост за учителите. МОН им вдига заплатите.Минималната основна месечна заплата на директор в средното образование става 1724 лв. се със задна дата от 1 април т.г.. Това съобщиха от пресцентъра на образователното министерство.

Увеличението на възнагражденията в образователната система с 12,3% от началото на миналия месец вече е в сила и за ръководителите на образователните институции. Това стана след актуализиране на правилата за определяне на заплатите на директорите на общинските и държавните училища, на центровете за специална образователна подкрепа, на регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващо образование, на центровете за подкрепа на личностното развитие, на астрономическите обсерватории и планетариуми, на Държавния логопедичен център и на Националния дворец на децата.

Повишени са и добавките за организация и контрол на заниманията по интереси. Ако в училището има до 10 групи, сумата става 25 лв., при 11 до 20 групи - 38 лв. , а при над 20 групи – 50 лв. месечно за периода 1 април - 31 декември 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай