Радев назначи новия главсек на МВР. Кой е Петър Тодоров?

Бойко Рашков го представи пред ръководителите на дирекции и служби в МВР

Радев назначи новия главсек на МВР. Кой е Петър Тодоров? | StandartNews.com

Президентът Румен Радев назначи новия главен секретар на МВР, предложен от правителството на Стефан Янев. Както „Стандарт” вече съобщи това е  Петър Тодоров.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на главен комисар Тодоров документа за назначаването му на длъжността. Главният секретар бе представен официално пред ръководителите на дирекции и служби в МВР от министър Рашков и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Кой е Петър Тодоров?

Петър Тодоров е с дългогодишен професионален стаж в системата на МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в ОДМВР - Пловдив. Завършил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ – Велико Търново.

От октомври 1989 г. започва едногодишен оперативен курс в Академията на МВР, където се обучава и през следващите две години.

От септември 1992 г. започва работа като разузнавач към „Магистрална полиция“. През 1998 става началник на група в сектор „Криминална полиция“ в Трето РУ - Пловдив, а от 2003 г. ръководи сектор „Престъпления по пътищата“ в пловдивската дирекция на МВР.

От октомври 2005 г. е началник на Първо РУ – Пловдив и е на този пост до назначаването му за заместник-директор на ОДМВР - Пловдив на 20.05.2021 г. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25.06.2021 г. е временно преназначен за директор на дирекцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай