Пуснаха без обвинение Юрий Борисов

Повече информация се очаква утре

Пуснаха без обвинение Юрий Борисов | StandartNews.com

Пуснаха без обвинение ексдепутатът от БСП Юрий Борисов, секретар на национално движение „Русофили”, който беше задържан сутринта. Той е разпитван в качеството на свидетел, твърди Епицентър.

Председателят на движението Николай Малинов продължава да дава показания, по непотвърдена информация.

Малинов е също бивш народен представител от левицата, бивш издател на в. "Дума", който се смята за близък с руски кръгове около ген. Леонид Решетников и руския олигарх Константин Малофеев, когото САЩ и ЕС санкционираха заради предполагаема финансова подкрепа за руските подразделения в Украйна.

Към момента се провеждат процесуално-следствени действия по следствено дело, което е под контрола на спецпрокуратурата съвместно с ДАНС и МВР, беше първият коментар на вътрешния министър Младен Маринов за арестите от тази сутрин. В утрешния ден ще дадем повече подробности по отношение на всичко това, което се е случило. Има достатъчно данни и законов повод да проведем тези действия , коментира още Маринов пред БНТ.

На този етап прокуратурата няма да коментира информацията, че Юрий Борисов е задържан по разследване за шпионаж, заяви по БНР заместник главният прокурор Иван Гешев.

Както Стандарт вече написа, секретарят на движение "Русофили" и бивш депутат от БСП е бил арестуван тази сутрин по разследване, свързано с дейността и финансирането на движението, а на разпит е било почти цялото ръководство.

По-късно стана ясно, че и бившата зам.-министърка на образованието Ваня Добрева също е била разпитана в прокуратурата. Тя разказа, че е получила призовка още сутринта. Рапитвали са я откъде е финансирането на „Русофили”, но тя отговорила, че не знае. Питали са я и откъде познава генерал Решетников. Тя отговорила, че го е виждала само един път на конференция в Самара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай