Пускат велоавотбуси до Витоша

Последните 5 автобуса, които ще пътуват до планина Витоша ще бъдат оборудвани с велобагажник

Пускат велоавотбуси до Витоша | StandartNews.com

Последните 5 автобуса, които ще пътуват до планина Витоша ще бъдат оборудвани с велобагажник. По линия 63 и 66 ще бъде оборудван по един автобус с велобагажник. Това съобщи зам.-председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет Зафир Зарков, съобщи БГНЕС.

Той обясни, че процесът по създаването на тази възможност е започнала покрай приетите през февруари промени в Наредбата за организация на движението на Столичната община, с които разреши на собствениците на велосипеди и е -тротинетки да ги превозват безплатно в метрото и градския транспорт, както и разшири диапазонът, в който това е възможно.

Целта е да подобри маршрута до Витоша, както и тези автобуси да бъдат добре обозначени. Тази линия ще бъде смесена като поясни, че се надява това да бъде факт след месец.

Според Европейския център по транспортни политики обаче идеята на Столичната община е опасна и необмислена. Милен Бранков от центъра риторично попита дали е редно да се стимулира карането на велосипеди в планината с оглед на липсата на адекватна поддръжка на пътя от Драгалевци до Морените. Той определи идеята като екзотична.

Припомняме, преди месец общинският съветник Борис Бонев от Спаси София настоя да се поставят велобагажници на автобусните линии 63 и 66.

А на 29 януари столична община увеличи автобусните линии на №№ 63 и 66.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай