Пускат официално третия метролъч

Това съобщават от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура".

Пускат официално третия метролъч | StandartNews.com

Утре ще бъде пусната в експлоатация третата линия на метрото в участъка от "Хаджи Димитър" до "Красно село", съобщават от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура".

По традиция пътуването по най-новия участък ще е безплатно в деня на откриването за всички, които искат да разгледат новите метростанции в София.

След 14.30 ч. гражданите ще могат да ползват метрото от метростанция "Хаджи Димитър" - Орлов мост - НДК - бул. "България" до метростанция "Красно село".

Превозването на пътници ще се осъществява с 20 чисто нови, модерни метровлака "Сименс Инспиро". На пероните са монтирани автоматични предпазни врати. Пътниците ще имат възможност да закупуват билети и с банкови карти.

Общото времетраене на пътуването от квартал "Хаджи Димитър" до квартал "Красно село" ще е около 15 минути.

Същевременно директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев коментира пред БНТ, че продължението на подземната железница от Бизнеспарка може и да не е в посока към Околовръстното шосе и Симеоновския лифт.

По думите на Братоев, завършването на третия лъч трябва да се направи сравнение кои участъци на столицата са най-натоварени, за да се нареди продължение на трасето в тази посока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай