Пътят към Рилския манастир остава затворен

Укрепват срутището

Пътят към Рилския манастир остава затворен | StandartNews.com

Пътят към Рилския манастир ще остане затворен поне до спиране на валежите. През това време през него, през светлата част на денонощието, ще могат да преминават само духовенството и персоналът на Светата обител. За целта ще бъде поставена светофарна уредба със сигналист, който ще я командва. Наблюдение ще бъде извършвано докато скатът не бъде укрепен на 100%. Това стана ясно по време на инспекция на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов пое към Рилския манастир

Днес той беше на мястото на голямото срутище, което се активира в резултат на интензивните валежи през последните дни и затвори пътя от Кочериново към Рилския манастир.

Нанков направи проверка на работата по разчистване на падналата скална маса заедно с Иван Досев – член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, изпълнителният директор на „Автомагистрали“ ЕАД Стоян Беличев и проф. Николай Жечев – проектант на обекта.

Предстои довършване на строително-монтажни работи, сред които и анкериране.

„Това е свлачище, което е в етап на укрепване. Съоръжението, което е изградено, към момента не е в пълнота. Ако сега обаче нямаше изградена стена, щяхме да говорим за отваряне на пътя след минимум половин година. Именно тя е поела голяма част от активизиралия се срутищен процес”, заяви зам.-министър Нанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай