Сряда,

Пътно-строителните фирми отлагат протеста си

От: Агенция Стандарт -
174
Пътно-строителните фирми отлагат протеста си
A
A
A

Протестът на пътно-строителните фирми, насрочен за петък, се отлага. Това стана ясно след срещата на президента Румен Радев с Управителния съвет на Българската браншова камара „Пътища“ и представители на Камарата на строителите в България.

Те получиха уверение, че има пари за забавените плащания за обществените поръчки, но все още се търси законов вариант за изплащането им.

Според държавния глава е необходимо изсветляване на договорите, за да не се стига до подобни забавяния. Радев каза още, че практиката на предишното управление с постановления на Министерски съвет да се заобикаля Законът за държавния бюджет трябва да бъде прекратена, процедурите да бъдат "чисти", а договорите сключени на реалната им стойност.

Председателят на Камарата Стефан Чайков коментира, че днес са обсъждали именно как да се договори механизъм за разплащане на старите задължения.

"222 милиона лева са фактурираните и около 647 милиона лева са сертифицираните към днешна дата и остават няколкостотин милиона, какво минимално ще се извърши, за да се приведе републиканската пътна мрежа в условия за зимата? Всички знаете, че зимата чука на вратата", коментира Чайков, предаде БНТ.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички